Wil je reageren?

Je kunt op onderstaande berichten (helaas) alleen reageren als je een gmail account hebt. Ik heb ook problemen ervaren met het gebruik van Internet Explorer. Maar met Google Chrome werkt het wel uitstekend.
Verder kun je je aanmelden voor een e-mail service, dan krijg je een bericht nadat er nieuws is geplaatst. Dat kan met elk e-mail adres. Na opgave ontvang je een e-mail die je moet bevestigen, voordat het werkt. Krijg je die niet binnen 24 uur, dan is er iets fout gegaan. Geef je adres dan opnieuw in.

zondag 24 juli 2011

De kop is eraf: aankomst in Leipzig

Op zaterdag zijn om ca. 9 uur 38 auto´s vertrokken uit Deventer. Tussen ca.18 en 22 uur kwam iedereen binnen. De eerste rit over ruim 600 km naar Leipzig hebben wij bijna helemaal binnendoor gereden. Alleen het eerste stukje vanaf Deventer en het laatste stukje vanaf Halle zijn we over de snelweg gegaan. Het was een prachtige route over de Duitse binnenwegen, door mooie dorpjes en stadjes, over heuvels en steile hellingen op en af. Vooral de Harz was een prachtig natuurgebied. De Amazon heeft het prima gedaan, af en toe terugschakelen voor een helling, soms lekker snel door de bochten. En dat alles met slechts een spatje regen en vaak een mooie zon. Het was ideaal reisweer.

In de binnenlanden was het soms zoeken naar een lpg-tankstation. Hadden we er eindelijk een gevonden en konden we allebei tanken. Bleek Marc niets af te hoeven rekenen! We dachten even dat de Duitsers nog aardiger waren dan we al dachten… Helaas, het plezier was van korte duur; de tank was nog steeds leeg, dus we stonden al snel weer aan de pomp! Blijkbaar gaf de pomp aan beide zijden dezelfde waarde aan, maar kon je maar aan een kant tegelijk tanken. Het was al zo vreemd dat er bij Marc en mij precies evenveel lpg in ging…?!
Maar dat was eigenlijk de enige tegenslag die we onderweg hadden. Oh ja, toch nog iets, een kapotte zekering door sluiting waardoor de koelbox het niet deed…

Ook de overige deelnemers ging de reis goed af; een kapotte dynamo, een lekke band en een lekkende waterslang is de stand tot nu toe. Allemaal goed te verhelpen. De 38 deelnemers zijn alle goed aangekomen. Zondag was een prettige rustdag en kon iedereen genieten van het mooie weer en de stad Leipzig. Persoonlijk vond ik de restaurants, en bijzonder het eten erg goed en heb dus genoten.

Morgen vertrekken we vroeg naar Krakau in Polen, een rit van weer ruim 600 km, dus een lange dag. Als dat net zo goed gaat als gisteren hebben we weer een topdag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten