Wil je reageren?

Je kunt op onderstaande berichten (helaas) alleen reageren als je een gmail account hebt. Ik heb ook problemen ervaren met het gebruik van Internet Explorer. Maar met Google Chrome werkt het wel uitstekend.
Verder kun je je aanmelden voor een e-mail service, dan krijg je een bericht nadat er nieuws is geplaatst. Dat kan met elk e-mail adres. Na opgave ontvang je een e-mail die je moet bevestigen, voordat het werkt. Krijg je die niet binnen 24 uur, dan is er iets fout gegaan. Geef je adres dan opnieuw in.

dinsdag 26 juli 2011

Aankomst in Krakow na vlot verlopen reis

Vamorgen na een korte briefing in het hotel hebben we Leipzig verlaten over de snelweg, die we gevolgd hebben tot we na 200 km de grens van Polen waren gepasseerd. Daar konden we al snel van de snelweg af, en zijn we over binnenwegen gereden. Het landschap is niet zo interessant, maar we hebben wel goed de sfeer van het land kunnen ervaren.  De wegen zijn over het algemeen goed te rijden. We hebben de hele dag mooi weer gehad en het was warm, pas in de avond begon het te regenen. Vandaag zijn we met 3 auto's gereden, twee 164's en wij met de Amazon. En een tijdje met 5 auto's, een mooi gezicht zoals je op de foto kunt zien.
Langs de weg waren leuke piknikplaatsen ingericht en hebben we koffie gedronken. Later in een klein Pools stadje inkopen gedaan en langs de weg in het gras zitten piknikken onder een stralende zon. Echt vakantie!
Het was niet druk op de weg, en we konden lekker doorrijden. Sommigen hebben een uur in de file gestaan vanwege een ongeluk, maar wij hadden geen problemen. Slechts eenmaal 10 minuten stil gestaan vanwege een wegopbreking: komen gelijk allemaal mensen uit de auto's en wij denken "dat gaat nog wel even duren...". Dat viel dus wel mee, maar de Polen weten blijkbaar dat er genoeg tijd is voor een sigaretje...
Onderweg hebben we een restaurant opgezocht, een heel avontuur, want ze spreken daar natuurlijk alleen Pools. Op de gok eten besteld, maar dat was prima te verteren. We hadden ook veel lol met elkaar.
Het laatste stuk weer snelweg waarvoor we tweemaal tol moesten betalen, maar liefst 2 Euro. Met de Tomtom was vervolgens het hotel gemakkelijk te vinden. We zitten aan de rand van het centrum en kijken uit op het mooie en indrukwekkende kasteel van Krakow. Morgen gaan we naar de zoutmijnen en het centrum van de stad.

Laatste nieuws: een probleemgeval vanwege Katterug met een lekke koppakking, dus dat wordt sleutelen morgen, maar dat wordt verholpen, volgens de bestuurder.

1 opmerking:

  1. ooh.. jullie hebben we zon! Ben wel jaloers.. Ik heb de hele dag in de smerige regen gelopen :(
    Maar goed om te horen dat het zo goed gaat! Ook met het voetje? Kan ze alles mee doen?
    Succes met sleutelen he!
    Groetjes xx Niene

    BeantwoordenVerwijderen