Wil je reageren?

Je kunt op onderstaande berichten (helaas) alleen reageren als je een gmail account hebt. Ik heb ook problemen ervaren met het gebruik van Internet Explorer. Maar met Google Chrome werkt het wel uitstekend.
Verder kun je je aanmelden voor een e-mail service, dan krijg je een bericht nadat er nieuws is geplaatst. Dat kan met elk e-mail adres. Na opgave ontvang je een e-mail die je moet bevestigen, voordat het werkt. Krijg je die niet binnen 24 uur, dan is er iets fout gegaan. Geef je adres dan opnieuw in.

dinsdag 26 juli 2011

Bezoek aan het mooie Krakow

Vandaag kon iedereen kiezen wat ze wilden doen. Een groep is naar Auschwitz geweest en een andere groep naar de zoutmijn in Wieliczka. En sommigen zijn op eigen gelegenheid naar andere bezienswaardigheden in en rond het stadje geweest. Want er is verschrikkelijk veel te zien in dit eeuwenoude stadje, dat niet voor niets op de Unesco werelderfgoed lijst staat.
Wij zijn naar de zoutmijn geweest in Wieliczka, een schitterende wandeling diep onder de grond in een mijn die al vanaf de 13e eeuw operationeel is. Een wandeling door de tijd die eindigt op 130 meter diepte; zeer de moeite waard.


Daarna naar het stadje met de vele kerken, elke straat wel een, en de vele mooie straatjes. Het was een gezellige drukte met muziek door diverse straatmuzikanten, artiesten, rijtuigjes en heel veel toeristen. De terrassen waren goed bezet en het poolse bier smaakte uitstekend!

Een enkeling van onze club was vandaag aan het sleutelen: de katterug met koelproblemen bleek erger dan gedacht en had een lekke koppakking. Deze moest vervangen worden, en dat werd dus een paar uurtjes sleutelen. Helaas brak een van de kopbouten, en nu is het wachten op een vervanging. Hopelijk komt die gauw, anders wordt dit een groot probleem. Verder kleine probleempjes, zoals een loszittende dynamo die ik gelukkig op tijd vast heb kunnen zetten.

Morgen een rit van ca 520 km naar Bialystock in Noord-Polen. We hoeven niet meer te kiezen of we over de snelweg gaan of niet, want die is er niet meer. Vanaf nu alleen nog maar gewone wegen tot aan Sint Petersburg.

1 opmerking:

  1. Krakow zijn wij ook geweest. Erg mooie stad. De zoutmijnen vonden we ook leuk om te bezoeken alleen hadden ze de plafonds wel wat hoger mogen maken :)

    BeantwoordenVerwijderen