Wil je reageren?

Je kunt op onderstaande berichten (helaas) alleen reageren als je een gmail account hebt. Ik heb ook problemen ervaren met het gebruik van Internet Explorer. Maar met Google Chrome werkt het wel uitstekend.
Verder kun je je aanmelden voor een e-mail service, dan krijg je een bericht nadat er nieuws is geplaatst. Dat kan met elk e-mail adres. Na opgave ontvang je een e-mail die je moet bevestigen, voordat het werkt. Krijg je die niet binnen 24 uur, dan is er iets fout gegaan. Geef je adres dan opnieuw in.

zaterdag 30 juli 2011

De rit van Bialystok (Polen) - Riga (Letland)

Het vertrek uit Bialystok verliep vlot, we waren zo de stad uit en weer op weg. De Amazon doet het uitstekend, met af en toe een rookwolkje achterlatend op een helling, hebben we nog geen problemen gehad. Ik houd het oliepeil goed in de gaten. We hebben er ruim 2000 km opzitten met een verbruik van bijna 1:10 LPG ben ik zeer tevreden. Dat is hier goed verkrijgbaar.

Het was niet druk op de weg, we konden goed doorrijden en het weer was prima. Toch blijkt weer hoe lastig het soms is met 3 auto's bij elkaar te blijven. Bij een stoplicht raakten we Peter en Maurien even kwijt. Die zagen we pas na de grensovergang weer terug. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen wegenkaarten en/of navigatie bij, dus geen probleem.
Bij de grensovergang was het wegdek zeer slecht, ik dacht nog "dat belooft wat". Niets was minder waar: de staat van de wegen in Lithouwen en Letland is uitstekend, op wat spoorvorming na. Wat wel opviel is dat de afslagen die staan aangegeven vrij vaak direct overgaan in een zandweg. Van de hoofdroute afwijken was dus geen optie. De hoofdweg was een 2-baans autoweg die goed was, maar wel saai. Ook het landschap is niet spannend, maar vlak, uitgestrekt met af en toe wat huizen, en heel veel ooievaars. We hebben heel veel nesten gezien met jongen, die nog uit moeten vliegen. Erg mooi!

Iedereen is weer veilig in het hotel aangekomen. Er is een auto met motorproblemen, die slaat iedere keer bij een stoplicht af. Oorzaak nog niet bekend. We zitten in ieder geval weer in een heel mooi hotel, het weer is uitstekend met ca. 25 C zitten we nu in de zon op het terras en we gaan zometeen de stad verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten