Wil je reageren?

Je kunt op onderstaande berichten (helaas) alleen reageren als je een gmail account hebt. Ik heb ook problemen ervaren met het gebruik van Internet Explorer. Maar met Google Chrome werkt het wel uitstekend.
Verder kun je je aanmelden voor een e-mail service, dan krijg je een bericht nadat er nieuws is geplaatst. Dat kan met elk e-mail adres. Na opgave ontvang je een e-mail die je moet bevestigen, voordat het werkt. Krijg je die niet binnen 24 uur, dan is er iets fout gegaan. Geef je adres dan opnieuw in.

zaterdag 6 augustus 2011

Na een rustige dag in Kuopio zijn we nu aangekomen in Lulea

In Kuopio verbleven we in een eenvoudig en rustig motel, gelegen aan een mooi meertje. Iedereen ging zijn eigen gang, velen hadden behoefte aan een rustige dag na alle drukte in Sint-Petersburg. Het was niet moeilijk om te onthaasten in het mooie Finse landschap. Helaas zat het weer niet mee, alhoewel we maar een bui hadden gisteren, duurde die wel de hele dag... Maar we klagen niet na 2 weken mooi weer.
Sommigen sleutelden aan hun auto, zoals Yuri en Emile. Die hadden hun handen vol aan hun eigen Kombi en de Kattenrug van Luk. Echte problemen waren er niet.
Anderen hadden nog niet genoeg km's, en zijn de omgeving gaan verkennen. Wij zijn ook een rondje om het meer gaan rijden door het mooie landschap en een (gratis) pontje naar de overzijde. We hadden een picknick in een schuilhutje tegen de regen. Het was niet koud met zo'n 16 C, dus wel apart.
Later hebben we genoten van de Finse sauna en zijn het meertje in gedoken.

Vanmorgen zijn wij weer om half negen vertrokken uit Kuopio. De dag begon droog, onderweg een klein beetje regen, maar naar het noorden toe werd het steeds beter weer. We konden heel vlot doorrijden, de wegen zijn uitstekend met weinig verkeer. Bij Oulu bereikten we de Bottenviken en in een leuke haven hebben we weer gepicknickt. Daar heb ik de gasring van de carburateur verwijderd. Op lpg rijden kan toch niet hier, en de auto reed daarna stukken beter op benzine.

Jammer genoeg voerde er geen weg langs de zee en zie je die slechts af en toe. De grensovergang naar Zweden passeerden we vlot, er is geen controle. Daarna hebben we weer een haven opgezocht in het hoogste punt van de Bottenviken waar we heerlijk in de warme zon hebben gezeten en genoten van het uitzicht en een kop soep.
Daarna door naar het hotel waar we om half acht aankwamen. We hebben vandaag in totaal ca. 550 km vlot afgelegd. In het hotel zijn we aangeschoven voor het Zweeds buffet, want we hadden alle flink honger gekregen. Het was weer een heel mooie reisdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten