Wil je reageren?

Je kunt op onderstaande berichten (helaas) alleen reageren als je een gmail account hebt. Ik heb ook problemen ervaren met het gebruik van Internet Explorer. Maar met Google Chrome werkt het wel uitstekend.
Verder kun je je aanmelden voor een e-mail service, dan krijg je een bericht nadat er nieuws is geplaatst. Dat kan met elk e-mail adres. Na opgave ontvang je een e-mail die je moet bevestigen, voordat het werkt. Krijg je die niet binnen 24 uur, dan is er iets fout gegaan. Geef je adres dan opnieuw in.

woensdag 3 augustus 2011

Sint-Petersburg - een wereldstad! Het wachten waard...

Vandaag zijn we de stad gaan verkennen. Gisteravond waren we al even de stad in geweest met de metro, dus we wisten hoe het werkt. Voor 25 roebel p.p. (60 cent) kun je hier met de metro mee, da's geen geld. Je gaat met een roltrap zeker 100 meter naar beneden, een 'ritje' van 2 minuten! Zeer indrukwekkend.
Natuurlijk naar diverse kerken, waaronder de orthodoxe kerk. Hier vond juist een kerkelijke inzegening plaats, waar wij getuige van waren. Natuurlijk was een gedeelte van de kerk hiervoor afgezet, maar we konden vrij rondlopen en kijken. Ook de lange rij met bezoekers een het beroemde ikoon 'Maria van Kazan' ging gewoon door. Verder hebben we de kathedralen en de Hermitage gezien, maar was het teveel om overal binnen te gaan. We hadden ook pech dat de mooiste kerken op woensdag (vandaag dus) gesloten waren. Dit was wel verschrikkelijk balen, nadat we gisteren de tour al hadden gemist.
Het is verschrikkelijk druk in de stad, de Russen rijden als gekken (we dachten dat Polen erg waren...), maar de stad is ook heel schoon. Je ziet hier zowel rijkdom als ook armoe naast elkaar. Gehandicapten hebben het hier moeilijk: we zagen een meisje zonder benen, die zich met haar handen voortbewoog op een plankje met 4 zwenkwieltjes!
Al met al was het vadaag heel veel lopen, teveel gezien om hier te schrijven, maar wel een heel mooie dag. We moeten hier nog maar eens terug gaan, maar dan geloof ik niet dat we weer met de auto gaan?!

1 opmerking:

  1. Mooie foto van jullie beiden. Sint Petersburg staat ook nog op ons To-Do lijstje (maar dan vliegen we er wel heenn :) )

    BeantwoordenVerwijderen